Veleprodaja
Aluminijske
Veleprodaja
Felge
Aluminijske felge

Čelične felge su standardna varijanta. Koriste se na svim vozilima standardnih karakteristika i dovoljno su pouzdane. Loša strana im je što se u vožnji opterećuju, i samim tim uvijaju (ne vidise golim okom) pa je vozilo pri bržim vožnjama i u krivinama nestabilnije i manje sigurno.
Aluminijske felge su bolja verzija od čeličnih zato što osim primamljivog dizajna (estetski ljepši auto) manje se uvijaju u vožnji a auto je puno stabilnije (naročito u krivinama), lakše su od čeličnih, imaju manji okretni moment (predmete manje mase je lakše pokrenuti i zaustaviti nego one veće mase) bilo pri pokretanju, bilo pri kočenju. Dozvoljavaju korištenje širokih guma samim tim i mnogo veću stabilnost vozila pri velikim brzinama. Izrađuju se od legure aluminija i magnezija. Iako većina kupaca odabire aluminijske felge zbog ljepote, postoje puno važnije prednosti:

Smanjena neogibljena težina: Ovo je jedna od najvažnijih stvari koje utiču na stabilnostvozila. Neogibljena težina je onaj dio vozila koji nije podržan ovjesom (npr. gume, felge,kočnice) i zbog toga je najizloženiji neravninama na cesti i silama u zavoju. Smanjenjem neogibljenih težina putem aluminijskih felgi osigurava se preciznije upravljanje i poboljšano ponašanje u zavojima.

Dakle, zašto aluminijske felge:


Poboljšano ubrzanje/kočenje: Smanjenjem rotacionih (okretnih) težina na vozilu aluminijske felge pružaju bolji odaziv na ubrzanje i kočenje.

Povećana čvrstoća: Povećana čvrstoća kvalitetnih aluminijskih felgi može značajnosmanjiti deformacije felge/gume u zavojima. Ovo je vrlo bitno na automobilima sanisko-profilnim gumama koji u zavojima mogu dostići i 1G.

Otpornost: Aluminij, kao sirovina izrade felge, je otporan na koroziju i abrazivna sredstva,a također je otporan na grijanje i hlađenje i kao takav izuzetno dobar provodnik topline -pospješuje odvođenje topline od kočnica - smanjujući rizik od pregrijavanja kočnica u vožnji.

Estetski ljepši auto: Zbog primamljivog dizajna aluminijskih felgi samo vozilo postiže bolji vizualni identitet, izgleda ljepše.

Univerzalnost: Za razliku od čeličnih, iste aluminijske felge se mogu montirati na više modela vozila.

Premium brendovi

GUMA M u svojoj ponudi ima samo vrhunske aluminijske felge dokazane njemačke kvalitete i dizajna po pristupačnim cijenama.

U svakom trenutku nudimo veliki izbor aluminijskih felgi brendova AEZ, ENZO, DOTZ, DEZENT i mnogih drugih.

Kontakt informacije
Bišće polje b.b.
88100 Mostar
+387 36 352 905
+387 36 352 911
veleprodaja@gumam.com