MATADOR
PUTNIČKE
MATADOR
GUME
MICHELIN
putničke
MICHELIN
gume
BRIDGESTONE
putničke
BRIDGESTONE
gume
YOKOHAMA
putničke
YOKOHAMA
GUME
UNIROYAL
putničke
UNIROYAL
gume
Michelin

Jedan od najpoznatijih svjetskih proizvođača pneumatika je Michelin. Ime Michelin je svojevrsni sinonim za pneumatike vrhunske kvalitete. Osim toga ovaj francuski proizvođač je poznat i po:

 • izvrsnim kartama za vozače Via Michelin,
 • kategorizaciji hotela nadaleko poznatim Michelin zvjezdicama te
 • po maskoti Bibendumu ili kod nas poznatom kao Mišelinku koji je proglašen najpopularnijom maskotom prošlog stoljeća.

Početci Michelina datiraju od 1888. godine kada su braća Andre i Eduard Michelin otvorili radionicu za popravak guma za bicikle. Radionica je prerasla u tvornicu, a tri godine kasnije su inovirali i patentirali prvu zamjenjivu gumu za bicikle. Nakon bicikla su svoje poslovanje proširili i na automobile te su 1895. godine konstruirali i napravili probnu vožnu prvog automobila s pneumaticima na napuhavanje, naime do tada su automobili posjedovali tzv. pune gume. Nekoliko godina kasnije, točnije 1906. godine Michelin se širi izvan granica Francuske i to u Italiju gdje u Torinu otvara svoju tvornicu. Danas Michelin ima preko 80 tvornica diljem svijeta.

Michelin je marka poznata po brojnim inovacijama i velikom doprinosu razvoju pneumatika u općenitu . Neke od tih inovacija su:

 • GreenX tehnologija koja je osnova svih modernih ekoloških guma koje smanjuju otpor kotrljanja te reduciraju potrošnju goriva, a sve uz postizanje vrhunskih performansi,
 • ZP (Zero Pressure) i PAX sustavi koji su patentirani 90-tih godina prošlog stoljeća, a omogućavaju prelazak određenog broja kilometara s oštećenom ili ispuhanom gumom.
 • Michelin Tweel je guma bez tlak za industrijska vozila koja je izuzetno dobro otporna na rupe na cesti.
 • Tu je još i pneurail, guma za vlakove.

Koncern Michelin unutar svoje grupacije danas posjeduje još neke brenodve poput: BF Godrich, Kleber, Rikan, Kormoran, Tigar i druge.

Danas je tržišni udio Michelina na globalnoj razini 20% dok na europskom tržištu njegov udio iznosi 40%.

Michelin ima veliki broj dobro poznatih modela guma u svom programu,

 • za putnička vozila su to: Energy Saver, Alpina A3, Alpina A4, Primacy Alpina PA3, Pilot Exalto PE2, Pilot Sport.
 • Za terenska i SUV vozila tu su: Latitude Diamaris, Latitude Cross, Latitude Alpin, Latitude Tour HP
 • Za kombi vozila: Agilis, Agilis Alpine
Bridgestone

Bridgestone je izradio svoj prvi pneumatik u Kurumeu na otoku Kyushu u Japanu davne 1931. Ime Bridgestone je se kreiralo premetaljkom svog prezimena „Stone Bridge“. Već 1953. Godine Bridgestone postaje najveći japanski proizvođač guma s prodajom većom od 10 milijardi Yena. Početkom 1960-ih godina prošlog stoljeća Bridgestone proizvodi prve čelične radijalne pneumatike, prvo za autobuse i kamione te zatim i za osobna vozila. Daljnje širenje kompanije Bridgestone nastavilo se 1988. godine kad je kompanija preuzela firmu Firestone, drugog najvećeg proizvođača pneumatika u SAD-u.
Bridgestone u svojoj ponudi ima širok asortiman guma podjeljenih u nekoliko kategorija, a to su putničke (ljetne i zimske), 4x4, moto, kombi, teretni, karting i radni strojevi.

Ponudu ljetnih putničkih guma čine: sportski (Potenza RE 050, RE 050-A, RE 040) , touring (Turanza T001, ER 30, ER 300) i ekonomični program (B250 i B 330 EVO).

Potenza RE 050 je idealan pneumatik za sportski zahtjevne vozače u mokrim i suhim uvjetima. Vrhunske sportske performanse i udobnost u vožnji. Prikladna za široku paletu automobila, od supersportskih, kao Ferrari Enzo, do popularnih modela, kao Renault Megane.

Bridgestone Turanza T001 postiže neviđenu harmoniju između sigurnosti, udobnosti, trajnosti i zaštite okoliša.Ovi novi premium putnički pneumatici, predstavljaju simbol Bridgestone pneumatika najnovije tehnologije.

Bridgestone B 250 je standardni pneumatik za kompaktne i automobile niže srednje klase, u indeksima brzine T i H. Ekstremno dug vijek trajanja. Vrlo siguran pneumatik s kratkim putem kočenja. Odlične karakteristike na mokrom i suhom. Nasljednik uspješnog B330 EVO.

Okosnicu ponude zimskih pneumatika za putnička vozila kod Bridgestonea čini guma Blizzak i to u verzijama LM25 V, LM25, LM22, LM 20 te LM 18. Zimske Bridgestone pneumatike odlikuje najbolji omjer upravljivosti i prianjanja u svim zimskim uvjetima te posebno vrhunsko držanje na snijegu i ledu zahvaljujući 3D pilastim lamelama i sve to uz minimalnu opasnost od akvaplaninga mokrim podlogama.

Ovlašteni uvoznik Bridgestone guma za BiH je GUMA M iz Mostara. U maloprodaji su Bridgestone gume dostupne u našim centrima te u svim boljim vulkanizerskim radnjama.

Premium brend u akciji 25% popusta. Potražite u GUMA M centrima!

Yokohama Tire Corporation je svjetski poznati proizvođač pneumatika vrhunske kvalitete i performansi. Osnovani su prije skoro stotinu godina, davne 1917. godine te se od tada bave globalnom proizvodnjom i distribucijom premijum pneumatika. Yokohama je drugi proizvođač pneumatika u Japanu i sedmi na svijetu. Yokohama ima 19.272 zaposlenika a godišnji prihod od prodaje je 4,3 milijuna eura. Od toga 81,5 % čini prodaja guma, 14,7 % industrijski proizvodi i 3,8 % su ostali proizvodi. Osim proizvodnje guma Yokohama u svojoj ponudi ima zrakoplovne proizvode, ljepila, prozvode za autoindustriju, sportske proizvode itd.

Yokohama svoje proizvodne pogone, osim u Japanu (6 tvornica) ima i u Kini, Tajlandu, Vijetnamu, Filipinima, Rusiji i u SAD-u. Središnji razvojni centar je smješten u Japanu dok glavno sjedište za Europu smješteno u Njemačkoj.

Glavna testna središta Yokohama ima u Japanu, Tailandu te u Njemačkoj. Osim njih tu su još testni poligoni u Finskoj i Švedskoj za snijeg i led, u Španjolskoj (suho i mokro upravljanje, kočenje i akvaplaning), Italija (upravljanje na suhom), Kalifornija (suho i mokro upravljanje).

Posebnu pozornost Yokohama posvećuje zaštiti okoliša i očuvanju životne sredine te je zbog toga 2010. godine dobila priznanje da svom proizvodnom procesu 100% vrši raspolaganje otpadnim materijalom sukladno najvišim standardima očuvanja životne sredine. Slobodno se može reći da je Yokohama lider na polju zaštite okoliša. Ono što Yokohamu razlikuje od ostalih proizvođača je dugoročni planski pristup i niz konkretnih akcija koje nisu iznuđene propisima već su izraz poslovne kompanije i razumjevanja važnosti zaštite okoliša svakog zaposlenika.

Yokohama dB Super E-Space ™ je prva gume s ubrizganim uljem naranče koja je sastavljena od 80% materijala koji nisu na bazi nafte. Može se reći da je ovim postupkom proizvodnje Yokohama Tire Corporation ponovno „pronašao gumu“. Nova tehnologija proizvodnje pneumatika dB Super E-spac™ nema utjecaja na performanse pneumatika ali kupcima pruža ušterdu novca na benzinskim crpkama jer je povećana efikasnost potrošnje goriva kroz smanjenje otpora kotrljanja od 20%.
Guma dB Super E-spec i tehnologija ubrizgavanja narančinog ulja je u suglasnosti sa ukupnim mandatom kompanije za proizvodnju proizvoda svjetske klase i istovremenu zaštitu životne sredine. Svaki galon goriva koji uštede gume znači najmanje 20 funti manje CO2 ispuštenog u atmosferu, a pošto je dB Super E-spec načinjena od prirodnih sastojaka, većina ovih materijala potiče iz obnovljivih izvora. Nijedna guma na tržištu ne nudi ni približno ovakve koristi za okolinu zajedno sa nadmoćnim performansama.
Ideja kombiniranja ulja iz ploda naranče je prvotno potekla od naših inženjera zaduženih za pneumatike u sportskim utrkama. Ista tehnologija „narančinog ulja“ se može vidjeti i na Yokohaminoj ADVAN® ENV-R1™ trkaćoj gumi na automobilskim utrkama Porsche GT3 Cup. ENV-R1 (službena guma Yokohaminog natjecanja Patrón GT3 Challenge) je prva ekološka trkaćka guma koja se koristi u motorsport serijama.”
Yokohama u svojoj ponudi ima široki asortiman pneumatika visokih performansi koji obuhvaćaju:

 • zimske putničke gume (Bluearth Winter, Advan Winter, W Drive)
 • ljetne putničke gume (Advan, Bluearth, A.Drive, C.Drive, S.Drive, Parada) 
 • off-road & SUV pneumatike (Advan S.T. , Geolander, Parada)
 • kamionske i autobusne pneumatike
 • zrakoplovne pneumatike
 • industrijski proizvodi

Yokohama gume za prvu ugradnju koriste mnoge premium marke vozila kao što su: Audi, Mercedes, VW, Porsche,Aston Martin itd
Maksimalne performanse za svaki tip vozila i sve vremenske uvjete su omogućene podjelom na ljetni i zimski asortiman. Ova podjela predstavlja samo dio daleko složenije i bogatije ponude vrhunskih Yokohama pneumatika u segmentu proizvoda od gume.

Eksluzivni uvoznik Yokohama guma za Bosnu i Hercegovinu je GUMA M d.o.o. iz Mostara. Yokohama gume dostupne su u GUMA M centrima u Mostaru, Sarajevu,Tuzli i Gradišci akciji sa 25% POPUSTA . Odaberite već danas gume za svoje vozilo na www.cijenaguma.ba i pozivom na bespatni telefon 0800 88 88 0.

Uniroyal

Continentalov brend Uniroyal već preko 30 godina podiže standarde u razvoju „kišnih guma“. U Uniroyalovom programu posebno mjesto zauzima guma Rain Expert koja kontinuirano postavlja nove standarde na mokrim cestama. Svoj etablirani položaj u samom vrhu proizvođača vrhunskih pneumatika dokazala su i razna neovisna testiranja među kojima izdvajamo i ono ADAC-ovo, kao najrespektabilnije. ADAC je „Uniroyal – kišnu gumu“ svrstao u prvu skupinu najboljih ljetnih guma u Europi. Pri ocjenjivanju ADAC testira: stabilnost gume na podlozi, razinu buke, nosivost, potrošnju goriva s tim da svaki parametar različito utječe na konačnu ocjenu. Bitno je istaknuti da stabilnost na mokroj podlozi utječe 40% na ukupnu ocjenu.

Uniroyal Rain Expert je postao sinonim za kišnu gumu, a sada pruža još veću zaštitu od aquaplaninga, omogućava kraći put kočenja i viši stupanj sigurnosti pri neophodnim manevrima u kritičnim situacijama i sve to uz duži životni vijek te povoljnu cijenu.

Žljebovi gaznog sloja pružaju zaštitu od aquaplaninga. Optimizirana distribucija kontaktnog pritiska koji nastaje i širi se od sredine prema bočnim stranam blokova gaznog sloja, osiguravaju učinkovitije istiskivanje vode u žljebove u gaznom sloju

Konkavni željebovi i povećana površina te zapremena žljebova u sredini profila gaznog sloja sprječavaju vrtloženje vode. Sve to poboljšava skupljanja i odvođenje vode ispod gaznog sloja gume te samim tim povećava zaštitu od aquaplaninga.

Kako u našem podneblju kiša pada preko 140 dana u godini upotreba "Uniroyal – kišne gume" predstavlja pravi izbor jer ona bitno povećava sigurnost vožnje u kišnim uvjetima.

Novo u ponudi Uniroyala je RainSport3 koji ima inovativnu tehnologiju kože morskog psa koja osigurava da se voda ispod gume kanalizira brže iz uzdužnih utora čime se osigurava veća zaštita od aquaplaninga.

Sa brandom Uniroyal opremljeni ste za sigurnu vožnju u svim vremenskim uvjetima.

Matador

Matador MP 54 Sibir Snijeg M + S MP 54 Sibir Snijeg M + S

Izvrsno prianjanje i sigurnost vožnje u zimskim uvjetima


Nova generacija zimskih guma za putnička vozila širokog izbora dimenzija ponude za kotače veličina od 13 "do 15" inča.
Predstavljamo novu generaciju zimskih guma za putnička vozila posebno dizajnirana za vozila niže i srednje klase.
Najnovija tehnologija i agresivni smjer dizajna utora osiguravaju izvrsno držanje i sigurno kočenje na snijegu i ledu uz poboljšanu sigurnost na mokroj cestin i poboljšanu udobnost vožnje. Nova guma Matador MP 54 Sibir Snow M+S jamči visoku pouzdanost i izvanrednu trakciju u zimskim uvjetima što potvrđuje i test vuče u skladu s normom ASTM F-1805
Matador MP 54 Sibir Snow M+S je dostupna u 24 veličine, te u kategoriji indexa brzine „T“ – do 190 km/h. Raspon širina u kojima je dostupna ova guma je 145 do 185 mm.
Matador MP 54 Sibir Snow M+S je opremljen i „Winter TWI“ indikatorom potrošnje gaznog sloja na nekoliko lokacija na
Snijeg u gumama MP54 Sibir je predviđeno "Zima TWI" - indikator potrošnje zima gazni sloj, nalazi se na nekoliko lokacija diljem obodu omotača, što je oko 4 mm, što znači da kada je zimska guma dosegne tu granicu, potrebno je gumu zamjeniti novom.

Petlas

Kompanija Petlas je smještena u gradu Kirsehir u jugoistočnom dijlu Turske. Jedna je najvećih kompanija u Turskoj i jedna je od lidera u proizvodnji guma u svijetu. Glavni proizvodi Kompanije koji nose “Petlas” I “Starmax” brend su u jednoj riječi: proizvodnja svih vrsta guma. Asortiman guma je veliki, iznosi preko 836 raznih guma sa stalnim uvećanjem broja i proširenja asortimana. Sve pozicije iz asortimana su dostupne, što je na veliko zadovoljstvo svih korisnika guma, a time se i pokazuje ogromna moć i potencijal proizvodnje.

Izvoz ovih guma je u preko 80 zemalja svijeta. Visok nivo kvaliteta, kako opreme, sirovina I tehnologije garantira i kvalitetu završnog proizvoda-gume. Kompanija ima odgovarajuće certifikate kvalitete proizvoda.

Petlas je prva i jedinstvena kompanija u regiji koja poseduje dozvolu i certifikate za proizvodnju specijalno zahtjevnih guma za vojni program, a to su gume za avione i specijalna vozila.