Dacia Duster GUMA M Edition

4424
|
23. kolovoza 2016.
duster-glavnaduster-explorerduster-folijaduster gumeduster-naslovnaduster2duster1
duster-glavna
duster-explorer
duster-folija
duster gume
duster-naslovna
duster2
duster1

Dacia Duster

Dacia Duster je terenski automobil koji proizvodi rumunjska tvornica automobila Dacia. Proizveden je zajedničkim snagama Dacie I Renaulta 2009. godine, a 2010. je predstavljen na sajmu automobila u Ženevi. Na tržištima Azije, Afrike i Južne Amerike ovaj automobil pojavljuje kao Renault Duster. Duster je treći model koji je zasnovan na B0 platformi, odnosno Nissan B platformi, poslije Logana i Sandera. Zbog svoje cijene namijenjen je za tržišta u razvoju, međutim pokazao se veoma uspješnim i u najbogatijim zemljama. Duster je 2011. godine izabran za najbolji automobil godine u organizaciji Autobesta, od strane članova žirija iz 15 zemalja središnje i jugoistočne Europe.

Rujna 2013. godine na Salonu automobila u Frankfurtu, predstavljen je redizajn ovog modela. Na vanjskom izgledu izvedene su minimalne korekcije dizajna, a najuočljivija je nova maska hladnjaka, prednji farovi koji su opremljeni sa LED dnevnim svjetlima, nove alu-felge od 16 inča i nešto izmenjene zadnje svjetlosne grupe. Najveće izmjene je pretrpila unutrašnjost, koja izgleda nešto modernije. Izmijenjena je komandna ploča, sjedišta su preoblikovana, te je znatno bolja izolacija enterijera. Glavna novina je multimedijalni sustav (media nav) sa navigacijom i bluetooth vezom, te tempomat. Sve ove izmjene su nastale prije svega kao posljedica zahtjeva kupaca iz zapadnoeuropskih zemalja.

Dostupan je sa petostupanjskim i šestostupanjskim manualnim mjenjačem, a osim modela sa prednjim pogonom, u ponudi su i verzije sa pogonom na sva četiri točka. Koristi Renaultove motore, i to benzinski od 1.6 16V (110 KS) i 1.2 TCe (125 KS), te dizelski motor 1.5 dCi (90 i 110 KS).duster-naslovna

GUMA M Edition

Dacia Duster je prvenstveno istinski terenac za koga je teško pronaći prepreku koju nije u stanju prijeći, no mi u GUMA M smo se odlučili na nešto sasvim drukčije izdanje Dustera, te dokazati da taj automobil može postati i „šminker“ koji privlači poglede. Početni Duster Extreme (Duster faza 1) smo preradili u „Duster GUMA M Edition“.

Izmjene koje smo napravili na Dusteru:
  • Izmjena izvorne crne boje auto-folijom u bojama GUMA M.
  • Izmjena serijskih amortizera i opruga novim IRONMAN SUSPENSION 4x4.
  • Izmjena serijskih guma 215/65R16 novim većim gumama PETLAS EXPLERO 215/55 R18.
  • Izmjena serijskih felgi 5x114“16 novim aluminijskim felgama AEZ STRAIGHT 5X114“18.