Dacia Sandero LPG

Već od 15.900 KM uz 5 godina garancije

15922
|
27. srpnja 2016.
Dacia Sandero LPGDacia Sandero LPGDacia Sandero LPGDacia Sandero LPGDacia Sandero LPG
Dacia Sandero LPG
Dacia Sandero LPG
Dacia Sandero LPG
Dacia Sandero LPG
Dacia Sandero LPG

Najdostupnije i ekološki najprihvatljivije alternativno pogonsko gorivo je autoplin. Na početku moramo objasniti da za pogon vozila možemo koristit 2 različite vrste plina. U BiH prilikom spominjanja autoplina u 99% slučajeva govorimo o mješavini propana i butana odnosno u skraćenicama:

  • UNP – Ukapljeni Naftni Plin
  • LPG – Liqefied Petroleum Gas – eng.
  • GPL – Gas di Petrolio Liquefatto – tal.

LPG (UNP) je mješavina ukapljenih ugljikovodika nastalih preradom nafte koji su u normalnom stanju plinovi, a pri povećanju tlaka prelaze u tekuće stanje. Oko 40% LPG-a dobiva se rafiniranjem sirove nafte, ostatak izdvajanjem propana i butana iz prirodnog zemnog plina. Ova vrsta plina ima vrlo nizak stupanj zagađenja u odnosu na goriva slične ogrjevne moći i to ga čini vrlo poželjnim energentom u kućanstu, industriji općenito, ali i autoindustriji. LPG je i jeftiniji od dizelskih i benzinskih goriva što mu daje dodatnu ekonomsku isplativost.

Drugih, gotovo zanemarivih 1% čini zemni plin kakav koristimo prilikom grijanja naših domova ako smo spojeni na gradsku plinsku mrežu. Najčešća skraćenica za ovu vrstu plina je CNG – Compressed Natural Gas (Stlačeni prirodni plin, metan).

Procjene su da trenutno u svijetu ima više od 13 milijuna vozila pogonjenih LPG-om koji na godišnjoj razini potroše više od 20 milijuna tona navedenog goriva.

Važno je istaknuti i da se korištenjem plina smanjuje emisija štetnih plinova čak do 80% u odnosu na dizelska i benzinska goriva.

Da bi učinila što dostupnijim vozila s ovim najeftinijim gorivom u BiH GUMA M je pripremila izuzetno zanimljivu ponudu. Novi Dacia Sandero LPG za samo 15.900 KM uz garanciju od 5 godina. Ponuda se odnosi na Dacia Sandero 1.2 16V 75 KS opremljenim paketom opreme Ambiance.

Iz serijske opreme ovog vozila izdvajamo, ABS+ESP, klima uređaj, daljinsko centralno zaključavanje, električni podizači prednjih stakala, prednji i bočni zračni jastuci...

Dacia Sandero 1.2 16V LPG je najjeftiniji novi automobil u BiH s plinskom instalacijom i garancijom od 5 godina koji omogućuje da 100 km prevalite sa troškom od samo 5 KM.

Isprobajte već danas, najjeftniji, najopremljeniji i najekonomičniji novi LPG automobil u BiH u vama najbližem GUMA M centru.