Servisna akcija

Veliki i mali servis za male pare

28765
|
14. srpnja 2016.
Veliki i mali servis za male pare

www.cijenaservisa.ba


Redovito održavanje vozila je preduvjet za sigurnu i dugotrajno korištenje vozila. Da bi sigurno i bez neželjenih zaustavljanja stigli do svojih ljetnih odmorišta preporučujemo da brigu o svom vozilu prepustite sigurnim rukama GUMA M servisera.

Mali servis

Mali servis se radi u intervalu koji preporučuje proizvođač vozila, a obično je to minimalno jednom godišnje ili svakih 10.000 – 30.000 km što ovisi od uvjeta ekspatacije vozila. Svakako preporučujemo da redovito mjenjate ulje i filter ulja na svom vozilo što će sačuvati vitalne komponente motora i osigurati mu dug vijek te spriječiti skupe kvarove.
GUMA M je pripremila posebnu akciju „malog servisa“ za 1.5 dCi motore po cijeni od samo 65 KM. Ova cijena uključuje zamjenu motornog ulja, filtera ulja, podloške, rad i garanciju od 12 mjeseci.

Mali servis 2016

Veliki servis

Veliki servis je uobičajeni naziv servisa koji obuhvaća zamjenu seta zupčastog remena. Ovaj servis se radi po preporuci proizvođača vozila a kreće se od 60.000 – 90.000 km ili nakon 5 godina korištenja vozila. Svakako ne treba zanemariti i vremensku granicu za obavljanje ovog servisa jer ima veliki broj vozača koji ne prelaze godišnje veliki broj kilometara.

Zupčasti remen pokreće razvodni mehanizam, odnosno povezuje radilicu (koljenasto vratilo) i bregastu osovinu motora ali služi i za pokretanje drugih dijelova motora kao što su pumpa vode, pumpa ulja, balansirajuća vratila i razvodnik paljenja.

Pucanje zupčastog remena ili njegovo preskakanje uzrokuje veliku havaruju motora. Naime, u tom slučaju dolazi do sudaranja klipova i ventila i obično stradaju samo ventili ali u nekim slučajevima moćže doći i do oštećenja klipova i klipnjače te bregastog vratila, a kod visokih okretaja može uzrokovati veći kvar motora što rezultira velikim troškovima.

Veliki servis 2016

Izmjena zupčastog remena se mora obaviti kod stručnog majstora prvenstveno u ovlaštenom servisu jer je vrlo bitno da se izmjenom remena ne poremeti faza otvaranja i zatvaranja ventila. U slučaju da se to dogodi može doći do sudaranja klipova i ventila što opet rezultira velikim kvarom. Kod promjene pogonskom remenja treba promjeniti cijeli set u koji u pravili spadaju: zupčasti remen, tračni (kanalni) remen, klizači (vodilice), natezači (španeri), a najčešće je potrebno zamjeniti i vodenu pumpu.

Zabluda je da vozila čiji motori imaju lanac umjesto zupčastog remena ne zahtjevaju veliki servis. U tim, slučajevima se ne mjenja lanac ali je potrebno zamjeniti tračni remen, vodilice, španer, vodenu pumpu,...

GUMA M u servisnoj akciji za vas je pripremila akcijsku cijenu velikog servisa za 1.5 dCi motore po cijenio od 450 KM. Ovaj servis obuhvaća komplet zupčastog remena, vodenu pumpu, komplet mikro remenja, natezač, 3 litra rashladne tekućine, rad i garanciju od 12 mjeseci.

Obje ponude se odnose na vozila izvan garantnog roka.
Ukoliko imate neko drugo vozilo ili pogonski agregat, na stranici www.cijenaservisa.ba doznajte cijenu malog i velikog servisa za vaše vozilo.