Nova premijera

Predstavljen novi Renault Mégane GrandCoupe

5500
|
15. srpnja 2016.
Renault Mégane Grand CoupeRenault Mégane Grand CoupeRenault Mégane Grand CoupeRenault Mégane Grand CoupeRenault Mégane Grand CoupeRenault Mégane Grand Coupe
Renault Mégane Grand Coupe
Renault Mégane Grand Coupe
Renault Mégane Grand Coupe
Renault Mégane Grand Coupe
Renault Mégane Grand Coupe
Renault Mégane Grand Coupe

Renault nastavlja sa širenjem modela u C segmentu. Poslije hatchbacka i grandtoura, treći član porodice Mégane je novi GrandCoupe. Najskladniji i najatraktivniji četverovratni Mégane će koristiti svu naprednu Renaultovu tehnologiju, dokazanu u Novom Méganu, ali i drugim luksuznijim modelima.

Nakon predstavljanja novog Mégana 2015. godine i njegovog karavanskog derivata Grandtour u martu 2016. godine, novi Mégane GrandCoupe je najnoviji član porodice Mégane.

Četverovratni Mégane je dio obnovljene Renault game, a svojim osobinama djeluje kao vozila iz višeg segmenta, što osigurava veću udobnost i užitak u vožnji. Njegov dinamični i prestižni stil je primjetan u fino obrađenim površinama dobro uravnoteženih proporcija, kao i prepoznatljivim prednjim svjetlima karakterističnim za novu gamu Renault modela, posebno po C-oblikovanom svjetlosnom potpisu. Stakleni krov je dizajniran tako da povezuje vjetrobransko i stražnje staklo, što novoj Mégane limuzini daje izrazito elegantan dvodijelni izgled.

Megane Grand Coupe

Najveća snaga novog GrandCoupea tradicionalno dolazi iznutra. Naime, prostor na stražnjoj klupi je među najkomfornijim u segmentu, dok trodijelna limuzina ispod atraktivno dizajniranog poklopca skriva prtljažnik zapremine 508 dm3 (VDO), koji ima jednostavni ''hands-free'' pristup zahvaljujući sistemu Easy Trunk Access.

Novi Mégane GrandCoupe koristi višestruke beneficije modularne CMF C/D platforme, te stoga donosi isti užitak u vožnji i vrhunsku opremljenost kao kod ostatka Mégane game kako bi ispunio očekivanja kupaca, koji su u potrazi za stilski privlačnim i ujedno praktičnim vozilom za svakodnevno korištenje. Njegova oprema uključuje: 7-inčnu TFT digitalnu instrument ploču u boji, 8,7-inčni multimedijski tablet, R-LINK2, MultiSENSE sistem, head-up kolor display, Easy-Park sistem, te opsežnu opremu i moderne asistente u vožnji kao što su: kočioni sistem u slučaju nužde, upozorenje pri napuštanju vozne trake itd.

Zavisno od tržišta, gama motora se sastoji od dva benzinska i tri dizelska agregata:

  • SCe 115 (petstupanjski ručni ili automatski CVT mjenjač)
  • TCe 130 (šeststupanjski ručni ili sedamstupanjski EDC automatika sa dvostrukim kvačilom)
  • dCi 90 (šeststupanjski ručni mjenjač)
  • dCi 110 (šeststupanjski ručni ili šeststupanjski EDC automatika sa dvostrukim kvačilom)
  • dCi 130 (šeststupanjski ručni mjenjač)

Potpuno novi Mégane GrandCoupe će se proizvoditi u turskoj tvornici u Bursi, a prodavat će se u više od 20 zemalja širom svijeta.

Megane Grand Coupe