Turbina naša svagdašnja

Kako voziti turbo motore

Napredak u izgradnji pogonskih agregata automobila donio je češću upotrebu turbo punjača kod današnjih automobila. Znamo li se pravilno odnositi prema ovoj blagodati?

Napredak u izgradnji pogonskih agregata automobila donio je češću upotrebu turbo punjača kod današnjih automobila. To je posebno izraženo kod dizelskih motora pa vjerujemo da se nećete lako moći sjetiti nekog aktualnog automobila kojeg pokreće dizel motor bez turbo punjača. Osim kod dizelskih motora, gdje su nezamjenjivi, era „downsizinga“ potiče sve češću ugradnju „turbine“ i kod benzinskih motora. Dobro znamo da se upotrebom turbo punjača bitno poboljšavaju radne karakteristike motora, a i performanse automobila koje uzrokuju bolji okretni moment koji je dostupan od nižih okretaja. Sve to uz nižu potrošnju goriva.

Kod klasičnih motora u prvom taktu usisni plinovi ustrujavaju u cilindre kroz otvorene usisne ventile. Usisavanje se završava u donjoj mrtvoj točki (DMT). Tada se u cilindru postiže veći ili manji podtlak, ovisan o koncepciji, brzini vrtnje i opterećenju motora. Kod benzinskih motora s usisnom zaklopkom podtlak je veći nego kod dizelaša sa slobodnim usisom. Podtlak se također povećava smanjenjem brzine vrtnje i opterećenja. Benzinski motor u praznom hodu postiže razmjerno velik podtlak, čime se troši energija te smanjuje učinkovitost motora i povećava potrošnja. Stoga su dizelaši ekononomičniji od benzinaca, znatno više kod malog opterećenja (u gradskoj vožnji), nego punog.

Kad se radi kod turbo motorima onda se u prvom taktu u cilindar nabijaju plinovi pod vidokim tlakom te su zbog toga su ti motori učinkovitiji i štedljiviji od približno jednako snažnih usisnih motora. Kompenzacija energije utrošene na pokretanje turbine se vrši manjim gubitkom energije na usisu. Veće ištede će se postići kod manjih motora, zbog toga danas proizvođači streme k downsizingu.

Savjeti za kraj:

2. svibnja 2014.
http://gumam.com/novosti/savjeti/kako-voziti-turbo-motore/137