Mostar - Vukovar 2016

Biciklistička karavana

Četvrta po redu biciklistička karavana prijateljstva "Mostar - Vukovar 2016", koju organizira Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bike" i Biciklistički klub Mostar, krenula je jutros ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača u Mostaru prema gradu Vukovaru.

Četvrta po redu biciklistička karavana prijateljstva "Mostar - Vukovar 2016", koju organizira Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bike" i Biciklistički klub Mostar, krenula je jutros ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača u Mostaru prema gradu Vukovaru.


Na put dug više od 400 kilometara krenulo je 20-tak biciklista iz Mostara, Rame, Metkovića, Trogira, Pule i Vukovara, a putom će im se pridružiti biciklisti iz Viteza, Žepča i Županje.

Nakon što su položeni vijenci te zapaljene svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima ispred Kosače, sudionici karavane su, krenuli prema Vukovaru.

Karavanu su ispratili brojni građani Mostara te predstavnici lokalne vlasti i gradskog sportskog saveza.

BK Mostar Vukovar 04

Predsjednik Udruge za promociju biciklizma ”Hercegovina Bike” Toni Zorić pojasnio je kako se biciklističkom karavanom žele unaprijediti prijateljski odnosi između BiH i Hrvatske, kao i Grada Mostara i Grada Vukovara, te se želi odati počast svim stradalima u BiH i Hrvatskoj, posebice u Vukovaru.


Robert Rapan, koji je iz Vukovara stigao u Mostar kako bi sudjelovao u ovogodišnjoj karavani, izrazio je zadovoljstvo što je ova manifestacija postala tradicionalna te što aktivno sudjeluje u njoj.


Biciklistička karavana trajat će pet dana, a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine 420 kilometara.


Karavana će po dolasku Vukovar sudjelovati u obilježavanju 25. godišnjice od ubojstva 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu, a i ove je godine uvrštena u službeni program obilježavanja Grada Vukovara.

Nakon što su prošle godine visoki pokrovitelji karavane bili hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, ovogodišnja karavana realizira se pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora BiH. Tradicionalni pokrovitelji karavane su: gradovi Mostar, Vukovar i Županja, općine Kiseljak i Žepče, Sportski savez Grada Mostara te od ove godine Udruga specijalne policije HR HB.

BK Mostar Vukovar

Karavanu su još pomogli: GUMA M, Euroherc osiguranje, Oil-AC, Keš d.o.o, Restoran „Karting klub”, Konoba „Goranci“, Hercegovina Vino, Hotel „Bevanda”, Tržni centar “Mepas Mall”, Agrokor-Zagreb d.o.o., Bernina, CandyMix, Cvjećarna „Maslina”, Pekara „Putnik“ Jablanica, Namex, Agro Fructus i Džajić commerc.

Tijek same karavane može se pratiti na facebook stranici www.facebook.com/ karavanaprijateljstva

 

29. travnja 2016.
http://gumam.com/novosti/zanimljivosti/biciklisticka-karavana/249