Renault Zero Emission CO2

GUMA M električna revolucija u BiH

7962
|
2. prosinca 2015.
Renault ZoeRenault ZoeRenault ZoeRenault ZoeRenault ZoeRenault ZoeRenault ZoeRenault ZoeRenault ZoeRenault Zoe
Renault Zoe
Renault Zoe
Renault Zoe
Renault Zoe
Renault Zoe
Renault Zoe
Renault Zoe
Renault Zoe
Renault Zoe
Renault Zoe

Ovlašteni uvoznik za Renault i Dacia vozila za BiH, kompanija GUMA M iz Mostara, objavljuje mini revoluciju na automobilskom tržištu. Upoznajte električni Zoe i osjetite već sada dašak budućnosti.

Projekat ''elektrifikacije'' koji je Renault pokrenuo još 2008. godine u Europi i svijetu uzima sve veći tržišni danak. Stoga je alijansa Renault-Nissan, sa čak šest takvih vozila u floti, zaslužna za prodaju polovice količine svjetskog tržišta električnih vozila. Polovinom tekuće godine alijansa je obilježila jubilej 250.000-tog isporučenog vozila, a upravo je Zoe bio jubilarni model. Renault predvodi prodaju električnih vozila i na Starom kontinentu sa udjelom od 26 posto.

Zahvaljujući uvozniku za Renault vozila, kompaniji GUMA M iz Mostara sa prodajno-servisnim centrima u Mostaru, Sarajevu i Tuzli, moderni automobili današnjice više nisu nepoznanica niti daleka budućnost za sve motorizovane građane Bosne i Hercegovine.

Zoe PR 01

Zbog velikog interesa za prvim registiranim Renaultovim potpuno električnim automobilom Zoe, kojeg su prethodnih nekoliko subota građani Mostara, Sarajeva i Tuzle mogli upoznati na gradskim prezentacijama u okviru Renault Tour karavane, GUMA M poziva sve zainteresovane da već sada posjete najbližu koncesiju i osjete dašak budućnosti i buduće mobilnosti, koja mahom zahvata automobilska tržišta širom svijeta.

Izuzetno okretan gradski model Zoe, inače nastao na platformi aktuelnog Clija, ima respektabilnu autonomiju od 210 km. Njegov elektromotor je snažan 88 KS i ima 220 Nm okretnog mometa instant dostupnog na pritisak papučice gasa, što i jeste najveća prednost elektro automobila. Baterije imaju trogodišnju garanciju i ne zahtjevaju višesatno punjenje, a s obzirom na postojeću opciju brzog punjača punjive su 80 posto za samo 30 minuta. Kao takav, Zoe je pravi prijatelj okoline, budući da ima nultu emisiju CO2.

Zoe PR 08

I pored toga što su elektro i hibrni automobili velika nepoznanica i ekskluziva na našem tržištu, ipak je dobrim dijelom izvjesno da budućnost pripada vozilima na struju. Iako Zoe kod nas još nije službeno komercijaliziran, približavajući svjetske trendove bh. vozačima, GUMA M, bez obzira na skromno tržište novih automobila orjentirano klasičnim automobilima, već sada može početi ispisivati povijest pionirskih koraka bh. automobilizma kada su u pitanju električna vozila, te ujedno podržati Renaultovu implementaciju na globalnoj razini kao predvodnika u proizvodnji automobila sa nultom emisijom CO2.