Povratak na tron

Megane RS 275 Trophy-R

8361
|
24. lipnja 2014.

Renault je predstavio ograničenu seriju svog super sportskog automobila Megane R.S. Spomenuta izvedba, punog imena Megane RS 275 Trophy-R, će se tržištu biti ponuđena u ograničenoj seriji od samo 250 automobila u 15 zemalja.

Jasno se može zaključiti da je osnovna nit vodilja produkcije ovog modela povratak na tron najbržeg serijskog automobila s prednjim pogonom, koje je kratko vrijeme držao vatreni španjolac Seat Leon Cupra 280. Prema objavljenim rezultatima vrijeme potrebno za krug na stazi u Nurburgringu je 7 minuta i 54,36 sekundi što je i trenutni rekord za automobil s prednjim pogonom, što je 4 sekunde brže od Seata.

Da bi se ostvarilo spomenuto vrijeme Megane RS 275 Trophy-R je temeljito olakšan i to za skoro 100 kg. Uklonjena su stražnja sjedala, veći dio materijala zvučne izolacije, klima uređaj i audio sustav. Umjesto standardnog korištene je manji akumulator, a umjesto standardnih sjedala posebno izdanje Megana ima idva sjedala od karbonskih vlakana koja su izlivena iz jednog komada.

Pogonski agregat je ojačan na 275 KS i 360 Nm okretnog momenta, a za vrhunsko držanje staze zadužena je cup šasija te Öhlins podešavajući amortizeri i ograničena blokada diferencijala.